Undvik skador med en störttrumma

Undvik skador med en störttrumma

En störttrumma används, bland annat, vid bygg- och rivningsarbeten och då för att slänga byggavfall. Störttrumman leder avfallet rakt ned i containern vilket gör att byggavfallet kan slängas på ett kontrollerat och säkert sätt från hög höjd. Man behöver således inte ta sig flera våningar ned för att bli av med avfallet och man riskerar inte heller några olyckor genom att kasta avfallet rakt ned.

Olika modeller

Störttrummor finns i olika modeller och utföranden men de vanligaste är tillverkade i plast av varierande tjocklek. Det finns dock trummor tillverkade i metall eller gummi. Oavsett vilket material trumman är gjord i står den emot det mesta vad gäller väder och vind och köper man in en sådan produkt kan man vara säker på att den håller länge förutsatt att den används och sköts om på rätt sätt. Vid inköp får man själv montera ihop störttrumman och det är att se som en fördel då det gör att man kan montera den efter olika behov såsom olika höjd och vinklar. Det underlättar också transport och lagring då man efter att ha monterat isär den får en trumma som inte är lika skrymmande. Oavsett vilket material trumman är tillverkad i har den toppinkast och i tillägg till detta flera rör i olika längder som monteras ihop.

Placering

Trumman är enkel att placera och kan fästas på byggnadsställningen, väggen, på ett lutande eller platt tak.

Tillbehör

Det finns en mängd tillbehör som underlättar användandet och installationen av en störttrumma:

  • En vinsch håller störttrumman på plats och ger den stöd
  • Ett fäste för att hänga upp trumman när det finns en ställning
  • Ett fönsterfäste gör det lättare att fästa trumman från ett fönster
  • Vid arbete på en plats med flera våningar kan ett våningsinkast underlätta arbetet – det gör det enklare att städa ut skräpet från respektive våning
  • Sidoinkast

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *